+31(0)79 331 45 69 Offerte Cliënt login

ISO-17001 gecertificeerd vertaalbureau

Het Europese kwaliteitskeurmerk

Helena Technical Translations is een volgens het Europese kwaliteitskeurmerk voor vertaalbureaus (NEN-EN-ISO 17100:2015) gecertificeerd vertaalbureau. De ISO-17100 norm (voorheen NEN EN 15038) schrijft voor hoe de kwaliteit van vertalingen moet worden gewaarborgd. Deze specifieke eisen hebben betrekking op de inzet van vertalers, kwaliteitszorg, projectbeheer, contracten en dienstverlening.

Revisie van een vertaling hoort bij ons werk

De norm stelt onder andere strenge eisen aan de revisie (tweede controle) van de vertaalde tekst. In tegenstelling tot veel vertaalbureaus die het werk door projectmanagers zonder kennis van de betreffende taal laten uitbesteden en behandelen, worden bij vertaalbureau Helena de werkzaamheden ook daadwerkelijk in huis uitgevoerd door linguïsten, die vertrouwd zijn met de specifieke eisen van de klant.

Kwaliteit van een vertaling is belangrijker dan u denkt

Marketingteksten zoals brochures en websites geven vaak een eerste indruk van uw bedrijf. Een slordige vertaling brengt bij de lezer al snel negatieve associaties naar boven. Bij technische, juridische en medische vertalingen kan een slechte vertaling tot een verkeerde interpretatie van de inhoud leiden, met alle gevolgen van dien. De kwaliteit van ons vertaalbureau wordt naast de certificatie tevens bevestigd doordat we zijn aangesloten bij VViN, EUATC en het NGTV.

Alle vertalingen worden uitgevoerd door een eigen team van linguïsten.

De zekerheid van kwaliteit

  • Erkend technisch vertaalbureau sinds 1991
  • Full-service met eigen ‘in-house’ vertalers
  • ISO-17100 gecertificeerd
  • Native speakers en linguïsten pur sang
  • Alle talen, uiterst snelle responstijden
  • Zonder tussenpersonen, altijd scherpe tarieven!

Ontvang direct een offerte

Vraag het aan vertaalbureau Helena

Aanhef *

Direct contact

Vertrouw op de kwaliteit van een gecertificeerd technisch vertaalbureau sinds 1991. Hoog opgeleide in-house vertalers leveren conform specifieke klantwensen. Zonder tussenpersonen, dus altijd scherp geprijsd!

+31(0)79 331 45 69 Offerte aanvragen

Aangesloten bij:

Alle talen: snel en betrouwbaar
+31(0)79 331 45 69